Kahramanmaraş merkezli 10 ili kapsayan deprem felaketinin ardından Gelibolu’dan başlatılan yardım seferberliğine Evreşe belde belediye başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, 18 kişilik ekibiyle birlikte katıldı ve hem doktorluk yapıyor, hem de aşçılık..
Gelibolu kaymakamlığı, Gelibolu belediyesi, Gelibolu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Evreşe belediyesi, Kavakköy belediyesi, Gelibolu Ticaret Odası, Gelibolu Kızılay Şubesi ve ilçedeki siyasi partilerinde başlattıkları yardım kampanyalarına vatandaşlar oldukça ilgi gösteriyor.
Burada hem depremzedeler, hem de yardıma gelenler için hem çorba ve yemek veren Evreşe belediyesinin Doktor belediye başkanı Ali Kamil Soyuak, sonrada sağlık çadırında hasta ve ufak yaralanmaları tedaviye başlıyor.
Evreşe belde belediye başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, “Sabahattin Ali’nin dediği gibi, insan dünyaya sadece yemek içmek ,koynuna birini alıp yatmak için gelmiş olamazdı. Daha büyük ve insanca bir sebep lazımdı” demiş ve ne kadar doğru söylediğini yaşadığımız bu büyük felakette gördük. Burada birbirini tanımayan, çok farklı iklimlerden gelen insanlar can kurtarmaya çalışıyor. Bizde bu insancıl yardımlara az da olsa destek verebilmek için Gelibolu’nun Evreşe belediyesi olarak Elbistan’a geldik. 18 kişilik bir ekiple geldik. Burada hemen aş evi kurduk. Hem depremzedelere, hem de burada can kurtarmaya gelen insanlarımıza aş veriyoruz. Ben aynı zamanda doktor olduğum içinde bir sağlık çadırı kurduk ve ben aynı zamanda burada rahatsızlaşan, ve yaralanan vatandaşlarımıza sağlık hizmeti de veriyorum. Allah hem buradaki depremzedelerin, hem de çalışanların yardımcıları olsun” dedi.