İlçedeki Kuşçular Parkı karşısındaki ağaçlık alanda Gelibolu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 adet çam ağacının kesilmesi olayına ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak; ‘Maalesef belediyemizde müdürlükler arası iletişimsizlik yaşanmış ve bu sebeple 1 adet çam ağacımız kesilmiş. Bu üzücü hadiseyi duyar duymaz olayın yaşandığı yere gittim ve yetkili arkadaşlardan bilgi aldım. Çevreci bir insan olarak ağaç kesilmesine kesinlikle karşıyım.
Gelibolu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından Kuşçular Parkı’nda 1 adet çam ağacının kesilmesi olayına ilişkin bir açıklama yapan Gelibolu Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını ve kesilen ağacın aynı yerine yeni bir ağacın dikileceğini ifade etti.
KURUMLAR ARASI İLETİŞİMSİZLİK VAR
Olayla ilgili açıklama yapan Başkan Soyuak; ‘Bu üzücü olayı duyar duymaz ağacın kesildiği alana gittim ve gördüğüm manzaraya herkes gibi ben de çok üzüldüm. Müdürlükler arası iletişimsizlik ve yetki karmaşası sonucu maalesef 1 adet çam ağacımız kesilmiş. Öncelikle kesilen ağacımızın aynı yerine yeni bir ağaç ekileceğinin sözünü veriyorum. Ayrıca konu ile ilgili idari soruşturma talimatı da verdim’ ifadelerini kullandı.
PROVAKASYONA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Olay yerinde bazı kendini bilmezler tarafından provakasyon yapılmaya çalışıldığına da değinen Soyuak; ‘Ben olayı duyar duymaz toplantımı bölüp ağacın kesildiği alana gittim. Ben de herkes gibi kesilen ağaca üzülürken maalesef kendini bilmez bir kaç kişi ağaca üzülmek yerine provakasyon yapma peşindeydi. Bu vesileyle şunun da altını çizmek istiyorum, ne bu kentte ağaç kesilmesine izin veririm ne de ucuz provakasyonlara!’ diye konuştu.
MÜGE GÖKSEL; ‘KENDİ TASARRUFUMUZ, KİMSEDEN TALİMAT ALMADIK’