ÇANAKKALE’nin Gelibolu ilçesinde yapılan 4. Şevki Koru Anma Koşusu aralarında milli atletlerin de olduğu 300’e yakın yarışmacısının katılımıyla gerçekleştirildi.
Katılımın her yıl artarak devam ettiği Uluslararası 4.Şevki Koru Koşusu organizasyonunu gerçekleştiren Gelibolu belediyesi, ilçenin 100. kurtuluş yılının bir gün sonrasında gerçekleştirilen koşunun startını belediye başkanı Mustafa Özacar verdi.
İlk Türkiye Maratonunda birinciliği elde ederek Atatürk’ün elinden madalya alan Gelibolulu Milli Atlet Şevki Koru’yu anmak üzere bugün 4’sü düzenlenen koşunun startından önce konuşan belediye başkanı Mustafa Özacar, “kurtuluşumuzun 100.yılında düzenlediğimiz 4.Uluslararası Şevki Koru Koşusu’na her yıl katılım sayısı artarak yapıyoruz. Bizde bu sayede daha çok tecrübe edinerek, katılımcılara daha iyi olanaklar sağlamaya çalışıyoruz.Bu vesileyle tüm katılımcılara başarılar diliyorum” dedi.
Eski milli atletlerin de izleyici ve belediyenin misafiri olarak katıldığı yarışmalarda 5,10 ve 21 km’lik etaplar ile halk koşusunda atletler zorlu yarışlar çıkardılar.
Kadınlar 5 km’de 1. Christi Rae Duhaime, 2. Gelibolu’dan Halime Savran, 3. Nejla Ayar alırken, erkeklerde 1. Ahmet Tek, 2. Hasan Karakaş, 3. Mehmet Demir oldu.
Günün en fazla yarışmacılarının katıldığı 10 km’deki koşuda erkeklerde 106, bayanlarda ise 23 kişi yarıştı.
Oldukça çetin geçen yarışma sonunda kadınlarda 1.Elif Gökçe Avcı, 2. Remziye Erman, 3. Fadime Ayazma oldu. Erkeklerde ise, 1.Yunus Emre Akkuş, 2. Levent Kuva, 3. Sezgin Uluhan oldu.
Şevki Koro koşusunun son yarışması 21 km’de oldu. Bu km’de bayanlarda 1. Tuğçe Özkan, 2. Gülten Zorlu Çelik, 3.Sema Selçuk doldu. Erkekler kategorisinde 44 yarışmacı ter dökerken 1. Üzeyir Söylemez, 2. Aytaç Ege ve 3. Mesut Akpınar oldu.
Dereceye giren yarışmacılara para, kupa ve çeşitli hediyeler verildi.
























