Bizimle iletişime geçin

Hi, what are you looking for?

Gelibolu

Özacar,“Derler ki, 15  yılda ne yaptınız? Çok şey yaptık, her türlü engeli aştık.”

Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde 4’kez aday olan Mustafa Özacar,  önceki  akşam Gazi Süleyman Paşa Mahallesi’nde   mitingini gerçekleştirdi.

Vatandaşların katılımının yüksek olduğu mitingde bugüne kadar yaptıkları çalışmaları, projelerini ve onlara karşı yapılan söylemlere cevap veren Başkan Özacar, “Bir sürü iftiralarla, yalanlarla karşılaşıyoruz. Biz seviyeli bir seçim geçirmek istiyoruz, çünkü Gelibolu halkı gerçekten onurlu, gururlu bir halk. Bu onunra, saygınlığa eş düzey bir seçim geçirmek isteriz” dedi.
“Biz sadece ortaya sevgimizi koyuyoruz”Başkan Özacar, konuşmasında tüm güçlerini halkın gücünden aldıklarını belirterek; “Başkan Özacar, “Biz demiyoruz ki herşeyi biliriz, biz demiyoruz ki dört dörtlüğüz ama herşeyden hariç tertemiz bir sevgimiz var. Bizler birçok şeyde hatalı olabiliriz. Yaptığımız hata için özür dilemeyi de biliriz. Özür dilemenin bir erdem olduğunu biliriz ancak herşeyi öteleyerek, ayrıştırarak sadece bir kesime hitap etmeyiz. Bizim gücümüz halktandır. İşte bu halkın gücüdür ki, herşeyin üstesinden gelen ama hiç bir zaman satın alınamayan bu halkın gücüdür.

Bizler, eksiklerimizi, yapacaklarımızı söyleriz, yaptıklarımızı da söyleriz. Şunu söylüyoruz ki, inanan insanlara karşı asla yalan söylemeyiz. Bir sürü iftiralarla, yalanlarla karşılaşıyoruz. Biz seviyeli bir seçim geçirmek istiyoruz, çünkü Gelibolu halkı gerçekten onurlu, gururlu bir halk. Bu onura, saygınlığa eş düzey bir seçim geçirmek isteriz. Ağzımızdan küfür ve hakaret çıkmaz. Mademki demokrasiye inandığını söyleyenler, her türlü iftira atmayı bilenler, onların kendi üsluplarıdır diye onları dikkate almayız. Biz anladığımız dil ve üslupta konuşuruz. Onları muhatap almayız, biz halkımıza anlatmak istiyoruz. Onların dertleri başka.Kaç gündür ciddi bir seçim atmosferi geçiyor. Bir sürü söylemler geçiyor, bir sürü harcamalar geçiyor. Biz sadece ortaya sevgimizi koyuyoruz. Bize inananlara karşı saygımızı ortaya koyuyoruz. İşte bu duygumuz, herşeyi maddi güçle satın aldığını söyleyenler, öyle zannedenler 3 gün sonra yanıldıklarını çok kötü anlayacaklar. İşte bu Gelibolu halkının kararıdır” dedi.
“Tam 130 bin metrekare yer kamulaştırdık”
Gelibolu Belediyesi’nin bugüne kadar yaklaşık 32 parça yer kamulaştırdığını belirten Başkan Özacar, her türlü engelleri aştıklarını belirterek; “Derler ki, 15  yılda ne yaptınız? Çok şey yaptık, her türlü engeli aştık. Sosyal yardımlardan tutun da, altyapıdan üstyapıya, eğitime kadar bilenler bilir her konuda halkın malını, halkın parasını halkımızla paylaştık. Bunu hep söylerim, sağlam bir altyapı olmadan sağlam bir kentleşme, sağlam bir kentleşme olmadan da sağlam bir yaşam merkezi olmaz. Gazi Süleyman Paşa Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımız çok iyi bilir. Sarmaşıklı, Yazıcızade, Aleaddin Mahallesi’nde olanları iyi bilir. Önce oralardan başladık. Sudan başladık, kamulaştırmaya geldik. Hep sattığımızı söylüyorlar, doğru sattık. Olanaksız olduğu yerlerde kıyıda köşede kalmış olanları çıkarmış olduk ama tam 130 bin metrekare yer kamulaştırdık. Çevremizde hiçbir belediyede böyle bir kamulaştırma görülmedi. İlk defa Bayırköy’ün altında kurulan Arıtma Tesisi’ni kamulaştırdık. Sahilleri kamulaştırdık, iskele yapılan yeri kamulaştırdık. Eski çöplük dediğimiz yerleri satın aldık. Pazaryeri olacak yeri iki yıl önce satın alabildik. Yaklaşık 32 parça yer kamulaştırmışız. Hepsini Gelibolu halkının malı yapmışız.
Biz geldiğimizde çok şeyler elimizden alındı. En son Güneyli’ye tam su verdik, orası elimizden alındı. Gelibolu Belediyesi hizmet götürmüyor diye muhtarlığa verildi. Pandemi döneminde biz maske dağıtırken olması gerekenler meydanda hiç yoktu. Her yere ulaştık. Çocuklarımızı unutmadık, eğitim kurumlarına bir ihtiyacınız var mı diye hep sorduk çünkü bu çocukların hepsi bizim çocuklarımız. Çocuklar bizim geleceğimizdir diyoruz. Geleceğin hakları için mücadele ediyoruz. Geleceğe sağlıklı bir yaşam bırakmaya çalışıyoruz. Yapabildiğimiz, gücümüz erdiğince çocuklarımıza sağlıklı bir gelecek temin etmeye çalışıyoruz. Eğitimden kendi yaşam alanlarına kadar her yere dokunmaya çalışıyoruz. Herşeyi yapıyoruz demiyoruz, gücümüz yetmiyor. Ama yettiği zaman da önce çocuklar diyoruz. Bu nedenle öyle bir duygu oluşmuş ki, okullara giderken gözlerim dolu dolu oluyor. Gözü ranttan başka  birşey görmeyenler, o sevginin gücünü anlayamazlar” dedi.
“Bir suçlu varsa onu bulmak, gereğini yapmak bizim görevimiz”
Geçtiğimiz günlerde ölen sokak hayvanlarının çöpe atılması ve Evreşe Belediyesi’ne ait arabanın ölen köpekleri oradan alması ile ilgili de konuşan Özacar; “Olmayacak iftiralara uğruyoruz. Bizim can dostlarımız var. Geçenlerde burada bir şov yaptılar. Yazıklar olsun. Seviye o kadar düştü ki, o tür olaylardan medet ummaya başladılar. Neden biliyor musunuz? Öyle birşey olmuş, onlar tesadüfen oralarda bulunuyormuş, tesadüfen araba alıyormuş, tesadüfen Evreşe Belediyesi’nin arabası Gelibolu’dan o hayvanları alıp kendileri götürmüş. Bir suçlu varsa onu bulmak, gereğini yapmak bizim görevimiz. Herkes haddini bilecek. Bununla ilgili gerekli mercilere yazı yazdık. Benim haddim mi ki, bir başka belediyeye gideyim, orada şov yapayım. Dağ başı mı burası? Gerekli yerlere, gerekli yazıları yazdık. Umarım gerekli işlemler yapılır. Yetki sınırları aşılmaz. Belediye kanunlarında açıktır. Bilmeyenler ve bunca yıl bişey yaptığını söyleyenler, bir karış altyapı yapmasını bilemeyenler ama başka şeyleri çok iyi becerirler” dedi.
“Bizler hizmetten kaçmıyoruz”
Engelli vatandaşlar ve yeni sanayi sitesi alanı ile ilgili çalışmalar başlatacaklarını belirten Başkan Özacar; “Gelibolu halkı bütün adayları dinliyor. Her söylemi dinliyor, değerlendiriyor, akıl süzgecinden geçiriyor ve 3 gün sonra da kararını vereceklerdir. Ben inanıyorum ki, Gelibolu halkının vereceği karar, en doğru karardır. İşte o karara karşı kimsenin yapacağı hiçbir şey yok. Bizler hizmetten kaçmıyoruz. Eksiklerimiz var, engelleri atlayarak yürümeye çalışıyoruz. Engelli koşuya da alıştık. Bizim nüfusumuzun yaklaşık %10’u engellilerden oluşuyor. Bunlarla ilgili çalışmalarımız var. Yolcu taşımacılığı yapan arkadaşlara şunu söyleyeceğim; engelli vatandaşlardan gelen şikayetler var. Sizden rica ediyorum. Seçimden sonra inşallah ilk yapacağımız işlerden biri de ilgili kuruluşlarla oturup bu işi tatlıya bağlayacağız. Çünkü hepimiz engelli adayıyız, birbirimize yardım etmek zorundayız.
Gazi Süleyman Paşa Mahallemizde bir konu var. Geçenlerde sanayiyi dolaştık ve gördük ki, herkes bir şekilde büyüme çabası içinde. Mevcut sanayi dükkanlarımız yetmiyor, yeni işyerleri var ama herşeyin şekli değişti. Seçimden sonra Mayıs ayındaki ilk işimiz, başta Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Sanayi Sitesi Kooperatifi olmak üzere yepyeni bir sanayi sitesi için yer arayışı için görüşmemizi yapacağız. Bu kaçınılmaz bir ihtiyaç, eğer biz bunları yapamazsak orada gelişemeyiz” dedi.
“Bizim halkımız duyarlı bir halktır”
Adilhan’da ağaçların kesilip oralara betonerme inşaatların yapılması ile ilgili de konuşan Özacar; “Önemli olan toplum adına ne yapacağımız. Bunları yaparken yasa dışı uygulamalar  gündeme geldi. Bizde değil ha. Dendi ki, biz şurasını imara açacağız, zenginleşeceğiz, belediye para kazanacak. Böyle bir zenginleşmeyle halka vereceği hiçbir hizmet olmaz. Bu zenginleşmeyi sağlayacağın kimler? Onun için diyoruz ki, ranta kapalı halka açık diyoruz. Çamlık alanımızın projeleri hazır. İşte halka açık olan şeyler bunlar. Biz her tarafı beton yaparsak, nefes almak için nereye gideceğiz? Sahilleri kapatacağız, paralı yapacağız öyle mi? Sahilleri kapatamayız. Yasa sahiller halkın malıdır der.
Bu da bir başka şey. Burada kesilen ağaçlar, yapılan betonlar. Çoğu yasaya aykırı. Birtakım şeyler gösteriyormuş. Buraya ruhsat almak mümkün değil. T.C. kanunlarında böyle birşey yazmaz. Yasa böyle birşeyin olamayacağını söylüyor ama yasaya rağmen bunlar oluyorsa kararı siz verin. İşte bunun için talana hayır diyoruz, yalanlara inanmayın diyoruz. Kararı siz verin. Bunların bir benzerlerini burada yaşamak istemiyoruz, biz size yeteriz. Bizim halkımız duyarlı bir halktır. Böyle bir uygulamaya asla izin vermez. Bizler sadece doğruyu söylemekle mükellefiz” dedi.
Başkan Özacar’ın konuşmasının ardından mitinge katılan vatandaşlara Belediye ve İl Genel Meclis Üyesi Adayları tanıtıldı. Başkan Özacar, son mitingini bu akşam Fikirli Sinan bölgesinde gerçekleştirecek.

Gelibolununsesi.com BHA üyesidir

Köşe Yazarları

İlginizi çekebilecek haberler

Gelibolu

Çanakkale’nin Eceabat  ilçesi yakınlarında meydana gelen tek taraflı trafik kazasında bir kişi hayatını kaybederken, 1 kişide ağır şekilde yaralandı. Edinilen bilgiye göre, bugün öğle...

Gelibolu

Gelibolu Motosiklet Derneği (GELMOD) sosyal medyadaki hesaplarından  yaptığı paylaşımda yapılacak olan “Gelibolu İçin Sür” Motosiklet festivalinin iptal edildiğini şu açıklamaları ile duyurdu; “Hava şartları...

Gelibolu

ÇANAKKALE’nin Gelibolu ilçesinde babasıyla birlikte yaşayan Oğuz Tutar(17), dün gece sosyal medya hesabından yayınladığı veda mesajından sonra av tüfeği ile canına kıydı Edinilen bilgiye...

Gelibolu

İstanbul istikametinden gelen Mustafa Öztürk idaresindeki 34 GKB 577 plakalı otomobil, Malkara- Çanakkale Otoyolu’nda gişelerden ayrılıp Gelibolu yönüne devam ederken kontrolden çıktı. Kavakköy beldesi mevkisinde yolun ikiye...