Bizimle iletişime geçin

Hi, what are you looking for?

Gelibolu

Soyuak, “1 Nisan sabahı güzel bir Gelibolu’ya hep birlikte uyanacağız”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Kamil Soyuak, 31 Mart seçimleri için son mitingini muhteşem bir konser ile birlikte Sarmaşıklı bölgesinde gerçekleştirdi.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Belediye Başkan Adayı Soyuak’a destek olmak için mitinge katıldı. Binlerce vatandaşın katıldığı mitingin ardından sanatçı Ece Mumay şarkıları ile mitinge katılan vatandaşları coşturdu.Belediye Başkan Adayı Soyuak’ın son mitingi Belediye ve İl Genel Meclis Üyelerinin tanıtımı ile başladı. Ardından mitinge katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, bir konuşma gerçekleştirdi. Milletvekili Gider, konuşmasında; “Gelibolu bugüne kadar böyle bir kalabalık görmemiştir diye düşünüyorum. Doktor Ali Kamil Soyuak, bir köyü alıp nerelere getirilebileceğini Türkiye’ye gösterdi ve bu kalabalık da şunu gösteriyor ki; azim varsa, insanlara anlatabiliyorsanız, insanlar sizinle hareket edebiliyorlar. Biraz sonra projelerini anlatacak. Benim tanıdığım doktor, bu projelerin hepsini yapar. Gelibolu Belediyesi’nin bütçesi bu projelere yetmez diyorlar. Bunu diyenler önlerindeki hazır parayı kullanamayan adamlar. Bırakın kaynak yaratmayı, mevcut kaynağı kullanamayan adamlar bunu söylüyor. Evreşe Belediyesi’nin bütçesi mi vardı? Doktor bunları yaparken mevcut bütçe ile mi yaptı? Böyle birşey yok. Ankara’dan ne gerekiyorsa biz Doktorla beraberiz. Bunu da Gelibolu’nun menfaati için yapacağız. Gelibolu’nun gelişmesi ve çevresinin korunması için yapacağız. Yoksa bazı inşaat müteahhitlerine rant için yapmayacağız. O dönem bitti” dedi.Milletvekili Gider’in konuşmasının ardından sahneye Belediye Başkan Adayı Ali Kamil Soyuak çıkarak, Belediye ve İl Genel Meclis Üyesi adayları ile beraber vatandaşları selamladı. Belediye Başkan Adayı Ali Kamil Soyuak, Sarmaşıklı’daki son mitinginde yaptığı konuşmasında projelerini tanıtarak; “Beraber bir yola çıktık ve dedik ki, Gelibolu eskisi gibi olmayacak. Bugünü milat sayalım. Bu kalabalıkları gördük ya, artık bugün son, yarın başka bir Gelibolu’ya uyanacağız.
15 yıldır Gelibolu’nun ne çektiğini biliyoruz. Eski astsubay lojmanlarının olduğu yere yeni pazaryeri yapacağız. Pazarcılarımız kışın ortasında yağmurda çamurda çile çekmesin diye kapalı pazaryerini Gelibolu’muza kazandıracağız. Yeni Atatürk Kültür Merkezi yapacağız. Ulu önder Atatürk’ümüze yakışır, heybetli bir Atatürk Kültür Merkezi yapacağız. Sanat, insanı insan yapan en önemli olgu. Sanatla ruhumuzu güçlendiriyoruz. Bu kenti mutlaka sanatla ve sanatçıyla tanıştırmak gerekiyor.
Galliport diye bir projemiz var. Eski iskelemizden yeni iskele alanına kadar ön tarafı marina olmak, arka tarafı da açık bir alışveriş merkezi olmak kaydıyla ticari alanlar ve 600 metre uzunluğunda bir iskelesi ile güzel bir Galliport olacak. Eğritaş sahil düzenlememiz var. Eğritaş’ta 600 metre sahili temizleyerek ve düzenleyerek 300 metre iskele, 10 adet ticari alan, 2 adet su sporu okulu ile güzel bir düzenleme yapacağız. Çamlık rekreasyon alanı ve sanat köyü projemiz var. Çamlık rekreasyon alanında 4 ticaret alanının, 12 adet sanat atölyesinin olduğu bir sanat köyü kurarak çocuklarımızın sanatla beraber olmasını sağlayacağız. Çamlıkta girişinin ücretsiz olduğu, vatandaşlarımızın piknik yaptığı alanlar kuracağız.

 

Yaşlılarımız bizim için önemli. Onlar için yaşlı bakım merkezi yapacağız. Bizim için kadınlarımız kıymetli. Gelibolu Akademisi’ni kuruyoruz. Başarılı olan öğrencilerimize burada kurslar vereceğiz. Okulların tatil olduğu zamanlarda yaz ve kış okul kursları düzenleyeceğiz. İki sağlık kabini ile anlaşarak, evde sağlık hizmetlerini ücretsiz olarak yapacağız. Hobi bahçeleri kuracağız. Hazinede atıl durumda olan arazileri bölerek, tarıma meraklı olan vatandaşlarımıza 200 metrekarelik alanlar haline bölerek vatandaşlarımıza vereceğiz.
2024 Gelibolu’sunda başka şeyler konuşmamız gerekirken, yağmurda patlayan kanalizasyonları konuşuyoruz, çukur ve çamuru konuşuyoruz, pazaryerini konuşuyoruz.
Gelibolu Belediye Başkanlığı olarak okullarımızın ne kadar ihtiyacı varsa hepsini karşılayacağız. Eğitime sınırsız destek vereceğiz. Biz sokak hayvanlarımız için rehabilitasyon merkezini konuşalım diyoruz, ne yazık ki Türkiye gündeminde sokak hayvanlarına yapılan muamele ile anılmasından kurtulamıyoruz. Gelibolu böyle anılmamalıydı. Gelibolu Türkiye gündemine böyle düşmemeliydi. Bizler, sokak hayvanlarımız için rehabilitasyon merkezi yapacağız. Sokak hayvanlarımızın tamamını çipleyeceğiz” dedi.“15 yılın sonunda Gelibolu sizden çok birşey istemedi”
Belediye Başkan Adayı Ali Kamil Soyuak, konuşmasının devamında ilçemizde yapılması gerekenlerin 15 yıldır yapılmadığını belirterek; “15 yıldır altyapıyı, yolu konuşuyoruz. Kapalı pazaryerinin, alışveriş merkezinin olamamasını konuşuyoruz. Başka şeyleri konuşmamız gerekiyordu ne yazık ki bunları konuşamıyoruz ve ne yazık ki 2 yıl daha bunları konuşmak zorunda kalacağız. 2 yıl daha bunları düzeltmek için bunları konuşmak zorunda kalacağız. Sayın Başkan, beni engelliyorlar diyorsun ya, 15 yılın sonunda Gelibolu sizden çok birşey istemedi. İddia ediyorum, eğer siz doğalgaz sürecini doğru yönetebilseydiniz, üstüne yolları da halledebilseydiniz bugün Gelibolu Belediye Başkanıydınız. Bu millet sizden çok şey istemedi. Eğer siz yolları yapıp, kapalı pazaryerini, otoparkı, yeşil alanları, sinemları yapabilseydiniz benim Evreşe’den buraya gelmemi istemediniz biliyorum, ben bile sizin karşınıza çıkamazdım. Hatta belki Gelibolu için ben bile size oy verirdim Sayın Başkan” dedi.
“Birbirimize düşman değiliz, yalnızca rakibiz”
Belediye Başkan Adayı Soyuak, 1 Nisan sabahı güzel bir Gelibolu’ya hep birlikte uyanacaklarını belirterek; “1970 belediyeciliğini yaşıyor olabilirsiniz. Bu sizin hayatınız. Benim canımı yakan; yol, su, kanalizasyon belediyeciliğinin benim hayatımı da yakmasına dayanamıyorum. Yaşamı bana bu kadar zorlaştırmanıza dayanamıyorum. Atatürkçülük nedir biliyor musun Sayın Başkan? Bir kenti ilimle, bilimle, teknoloji ile yönetebilmektir. Bir kentin içine sanat koyabilmektir. Biz söz veriyoruz, kapımıza gelen herkese sizin için ne yapabiliriz diyeceğiz. Söz veriyoruz, umut olacağız, umudun arkasından koşacağız.Mutlu insanların olduğu güzel bir Gelibolu’da beraber olacağız. Artık son mitingimiz, birbirimize düşman değiliz. Yalnızca birbirimize rakibiz. Gerçi bu süreci biraz düşman gibi yaşadık ama olsun 1 Nisan sabahı Gelibolu’da siyasetin bittiği, hepimizin kardeş olduğu güzel bir Gelibolu’ya beraber uyanacağız. Uyanmalıyız. 1 Nisan sabahı dostluk kazansın, kardeşlik kazansın. Birbirimize bakacak yüzümüz olarak bütün partilerle, STK’larla, sizinle beraber bu kenti yönetmeye talibiz. Hadi beraber olalım diyoruz. Artık kucaklaşalım, güzel bir Gelibolu’yu beraber inşa edelim. Zamanı geldi diyoruz. Size gurur duyacağınız güzel bir Gelibolu’yu inşa etmeye söz veriyorum. Sizin gurur duyduğunuz bir Belediye Başkanı olmaya söz veriyorum” dedi.

Belediye Başkan Adayı Ali Kamil Soyuak’ın konuşmasının ardından miting sanatçı Ece Mumay’ın konseri ile devam etti.

Gelibolununsesi.com BHA üyesidir

Köşe Yazarları

İlginizi çekebilecek haberler

Gelibolu

Çanakkale’nin Eceabat  ilçesi yakınlarında meydana gelen tek taraflı trafik kazasında bir kişi hayatını kaybederken, 1 kişide ağır şekilde yaralandı. Edinilen bilgiye göre, bugün öğle...

Gelibolu

Gelibolu Motosiklet Derneği (GELMOD) sosyal medyadaki hesaplarından  yaptığı paylaşımda yapılacak olan “Gelibolu İçin Sür” Motosiklet festivalinin iptal edildiğini şu açıklamaları ile duyurdu; “Hava şartları...

Gelibolu

ÇANAKKALE’nin Gelibolu ilçesinde babasıyla birlikte yaşayan Oğuz Tutar(17), dün gece sosyal medya hesabından yayınladığı veda mesajından sonra av tüfeği ile canına kıydı Edinilen bilgiye...

Gelibolu

İstanbul istikametinden gelen Mustafa Öztürk idaresindeki 34 GKB 577 plakalı otomobil, Malkara- Çanakkale Otoyolu’nda gişelerden ayrılıp Gelibolu yönüne devam ederken kontrolden çıktı. Kavakköy beldesi mevkisinde yolun ikiye...