Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde Cumhuriyet’in 101. Yıl kutlamaları nedeniyle gündüz yapılan coşkulu kutlamaların ardından gecede önce fener alayı sonrada Cumhuriyet resepsiyonu düzenlendi.
İlçenin Gazi Süleyman Paşa Heykeli önünde bir araya gelen Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, Evreşe belde belediye başkanı Hakkı Uysal, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Karaca, Belediye Meclisi üyeleri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri , sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları, meşaleler ve marşlar eşliğinde İskele Meydanı’na kadar yürüdüler. Burada kaymakam Abacı ve Başkan Soyuak katılım için vatandaşlara teşekkür ederek, bayramlarını kutladılar .
Daha sonra belediye tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonuna geçildi. Üst katta verilen resepsiyonda başkan Dr. Ali Kamil Soyuak eşiyle birlikte katılanların masalarını gezerek, bayramlarını kutladı. Daha sonra Kültür merkezinin alt kalttaki salona geçildi ve belediye başkanı Soyuak bir konuşma yaptı
Başkan Dr. Ali Kamil Soyuak konuşmasında, “Bugün Cumhuriyetimizin 100. Yıl kuruluşudur. En büyük bayram bayram bugün, kutlu olsun. Şuanda Türk milletinin bir ferdi olarak, bu kutlu güne kavuşmanın sevinci ve heyecanı içindeyiz. “Az zamanda çok işler yaptık” Atamın sözleriyle konuşmama başlamak istedim. Cumhuriyet deyince yalnız seçme seçilme hakkı değildir” diyen Soyuak konuşmasını şu şekilde sürdürdü.
“Bir yönetim şekli değildir Cumhuriyet. Cumhuriyet umuttur, Cumhuriyet emektir, Cumhuriyet güvendir, bayraktır Cumhuriyet ve vatandır. Bir işçinin alın teridir Cumhuriyet. Bir babanın koltuk altında eve götürdüğü bir topan ekmektir Cumhuriyet. Karanlığa, kötülüğe karşı durmaktır Cumhuriyet. Aşktır, sevdadır, bitmeyen bir aşkla sevdalanmaktır vatana Cumhuriyet. Eğer bu vatanda kardeşce yaşamaksa konu, eğer şehitse, eğer konu bayraksa, eğer konu vatansa yani kısaca anlayacağınız eğer konu Mustafa Kemal Atatürk’se herkes, her şey teferruat. Yaşasın Cumhuriyet. Ne mutlu Türküm diyene” diyerek sözlerini tamamladı.
Bu konuşmanın ardından Çello Paradiso Grubu tarafından film müziklerinden oluşan bir konser ile konuklara güzel dakikalar yaşattılar. Konserin sonunda belediye başkanı Soyuak ve Kolordu Komutanı Yaldız sanatçılara teşekkür ederek birek buket çiçek sundular.