Gelibolu’da 2 gün önce tarlada başlayan ve ormana sıçrayan yangının tamamen kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının yapıldığı bakanlık tarafından açıklandı.
Bu arada yangının başlamasından itibaren yangın bölgesine giden Gelibolu kaymakamı sosyal medya hesabından bir geçmiş olsun mesajı paylaştı
Kaymakam Koç, “Ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor…
Onlarca uçak ve helikopter, yüzlerce arazöz ve itfaiye, binlerce personel ve vatandaş… Canla başla gece gündüz yapılan bir mücadele…Canını hiçe sayan kahramanlar… Yangından daha çok zorlayan amansız rüzgar… Yiten ormanlar, ormanın içinde envai çeşit canlar… Ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor, yanmasa da dağlanan yürekler… Tesellimiz vatandaşlarımızdan can kaybımızın ve yaralımızın olmaması, hepimize geçmiş olsun” dedi.























