Bizimle iletişime geçin

Hi, what are you looking for?

Gelibolu

Akkuş, “Gelibolu Belediyesi’nin Her Sorunu Çözebilecek Gücü Var”

İyi Parti Belediye Başkan Adayı Av. Koray Akkuş, dün akşam üçüncü mitingini Camiikebir Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Vatandaşların yoğun katılım sağladığı miting, belediye ve il genel meclis üyelerinin tanıtımı ile başladı. Ardından sahneye çıkan Belediye Başkan Adayı Koray Akkuş, mitinge katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.
Belediye Başkan Adayı Koray Akkuş, dün akşamki miting konuşmasına geçtiğimiz gün Geliboluspor’a karşı yapılan saldırıyı kınayarak başladı. Akkuş; “Bugün Camikebir Mahallesi’ndeyiz. Benim doğduğum mahalle. Gelibolu’nun tam merkezinde konumlanmış, güzel insanların mahallesi. Çok sayıda arkadaşımızın, dostumuzun yaşadığı mahalle. Sizleri çok seviyoruz. Bugün mitingimize katılım sağlayarak bizleri onurlandırdınız.
Öncelikle Gelibolu’muzun kent takımı, Geliboluspor’a geçtiğimiz hafta sonu yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Sporda barış ve kardeşlik esastır. Biz bu anlayışı benimsiyoruz. Geliboluspor’umuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.
“Önümüzdeki haftaya hep birlikte iyi bir başlangıç yapacağız”
Belediye Meclis Üyesi Adaylarının Gelibolu’ya büyük hizmetler sunacağını belirten Belediye Başkan Adayı Koray Akkuş; “Çok kıymetli Camikebir Mahallesi sakinleri, abilerim, ablalarım, kardeşlerim, İyi yolculuğumuz sizlerin desteğiyle emin adımlarla devam ediyor. Çok değil 2 miting, bir büyük yürüyüşümüz kaldı. Sizin desteğinizle önümüzdeki haftaya hep birlikte iyi bir başlangıç yapacağız. Bize bu zaferi yaşatacağınıza söz veriyor musunuz? Biz de size söz veriyoruz çok çalışacağız.
Bizim çok kıymetli yol arkadaşlarımız var. Efendi, değerli bir kardeşimiz, bu mahallenin çocuğu Alaaddin Malhatun kardeşimiz de meclis üyesi adayımız. Kendisi yüksek mimar. Sizlerin desteğiyle meclis üyesi olarak seçilecek ve Gelibolu için diğer çalışma arkadaşlarımızla birlikte, Gelibolu’ya büyük hizmetler sunacak. Ben sizin desteğinize ve Alaaddin kardeşimizin Gelibolu’ya hizmet sevdasına inanıyorum. Güveniyorum” dedi.
Projelerini Anlattı
Camiikebir Mahallesi’nde projelerini anlatan Akkuş, Gelibolu’nun en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirtti. Kuracakları istihdam ofisi ile işsizlik sorununun çözümü konusunda çalışmalar gerçekleştireceklerini belirten Belediye Başkan Adayı Akkuş; “Projelerimizi sosyal medyada paylaşıyoruz. Kısa kısa miting alanlarında da anlatıyoruz. Bana diyorlar ki; sen zor koşullarda pandemi de Gelibolu’yu nasıl yönettin herkes biliyor. Sözlerini sen tutarsın, dik dur yeter. Evet dimdik, inançla, kararlılıkla, karşınızdayız.
Bundan böyle Gelibolu’da belediyeye ait üst yapı tesislerinin inşaası zamanı geldi. Ancak biz binalar inşa etmeyi değil, içerisinde nitelikli işlerin yapılmasını arzu ediyoruz.
Biz kreş yapacağız ancak çocukların gelişimini esas alan bir eğitim hedefliyoruz.
Spor tesisleri yapacağız. Ancak sporda başarılı gençler yetiştirerek, tüm branşlarda gençlerimize destek sözü veriyoruz.
Kültür, Sanat Merkezi yapacağız. Ancak içerisinde kadınlarımız, gençlerimiz için üretim atölyeleri olan, el sanatları, tiyatro, gastronomi, dans atölyeleri bulunan, konser, sergi ve davet salonları olan Gelibolu’ya büyük katkılar sunacak kültür ve sanat merkezi inşa etmeyi hedefliyoruz.
Gelelim asıl meselemize, Kültür Sanat merkezi yapacağız. İçerisinde müzik atölyeleri olan. İçerisinde Gelibolu Belediye Bandosunun sesinin yankılandığı bir merkez olacak. Oradan çıkıp ulusal ve uluslararası festivallerde boy gösteren bir bando kuracağız.  Gelibolu müziğin merkezi olacak.
Benim Camikebir Mahallesi’nde yetişmiş çok sayıda müzisyen arkadaşım, büyüğüm var. Camikebir mahallesinden dünya çapında nam salmış müzisyenlerimiz çıktı. Biz ne yaptık kıymetini bildik mi? Ramazan Sayan, Gelibolulu klarnet üstadı. Hasan Yarımdünya Gelibolulu klarnet üstadı. Allah rahmet eylesin çok büyük değerler. Ben Hasan abi ile çok vakit geçirdim. İstanbul’da konserlerine katıldım. Ayakta alkışlandığını gördüm. Paris şehir tiyatrosunda konser vererek ülkemizi temsil eden ilk ve tek kişi kendisi. Yurtdışında yaptığı 2 albüm var. Biz değerini bildik mi? Biz müzisyenlerimizin değerini bileceğiz.
Ben 1 ay önce seçim ofisimizin açılışını yapmak üzere mahallemizi ziyaret ettiğimizde bu konudan bahsetmiştim. Mahallemizin müzisyenlerinin sorunlarını da biliyorum. Gelibolu’da yetenekli müzisyen kardeşlerimizin önünün açılması, bilimsel bir eğitim alarak müzisyenlik kariyerlerinin oluşmasına destek olacağız.
Bir de düğün salonu, sorunu var. Mahallemiz düğünleriyle meşhur. Ne güzel düğünler oluyor. Evet ben size söz veriyorum. Açık ve kapalı düğün salonunu hizmet dönemimizde, halkımızın hizmetine sunacağız.
Şimdi size birkaç şey soracağım, ister misiniz emin olamadım. Sorayım mı?
Festivalleri özlediniz mi? Panayırı özlediniz mi? Lunapark özlediniz mi?
Siz özlersiniz de biz yapmaz mıyız?
Bizim anlat hemşerim adında bir mobil uygulamamız olacak. Halkımız bu uygulamayla talep edecek. Biz size soracağız. Derhal taleplerinizi yerine getireceğiz. Gelibolu’da belediye tarafından düzenlenen etkinliklere, gelecek sanatçıya kadar sizin taleplerinizi dinleyeceğiz.
Çağlar boyunca medeniyetin, ticaretin beşiği olmuş, denizcilikte dünyaya adını altın harflerle yazdırmış, tarihiyle dünyaya mal olmuş Güzel Gelibolu’muzda yaşıyoruz. Ve bizim Gelibolu’muza karşı sorumluluklarımız var, bu sorumluluğun farkındayız. Biz Eylül ayında bu yola çıkarken kaynakları doğru kullanacağız, üreteceğiz, istihdam, sağlayacağız, sosyal belediyecilik anlayışımızı en üst seviyede tutacağız dedik, söz verdik. Sözümüz söz. Yolumuza bu sözlerle devam ediyoruz.
Cumhuriyet ilan edildiğinde, vilayet olan Gelibolu’muz, bizim şehrimiz bugün hangi noktada? İşte benim belediye başkanlığına aday olmaya karar vermemdeki çıkış noktası bu?
Evlerimizde annelerimiz, ninelerimiz. Yazdan turşusunu kurar, salçasını yapar, tarhanasını yapar. Kışın her zaman kıyısında köşesinde bir pişireceği bir aş vardır.
Bizler üretim toplumuyuz. Üreten bir gelenekten geliyoruz. İşte biz de Gelibolu için üreteceğiz. Dedik. Üreteceğiz. Üreten belediye olma vaadi veren bizden başkası yok. Biz biliyoruz, üreten güçlenir, üreten kazanır.
Kuracağımız beton asfalt üretim tesislerinde Gelibolu’nun alt yapı ve yol sorunlarını ivedilikle çözeceğiz. Kuracağımız seralarda üreteceğimiz fidelerle, süs bitkileriyle parklar yapacağız, yeşil alanlar oluşturacağız. Daha çok yol, daha çok park yapacağız. Sosyal yardımlar yapacağız. Ancak sosyal yardım yaptıklarımızı telefonla arayarak mitinge çağırmayacağız. İşçilerimizin özlük haklarını en üst seviyeye taşıyacağız. Ancak sosyal medyada beğendiği kişiler üzerinden baskı yapmayacağız.
Özgürlük olacak özgürlük. Sendikal özgürlük olacak, siyasi özgürlük olacak…
Sosyal belediyecilik anlayışımız kapsamında toplu konut projemizi hayata geçirerek Gelibolu’da yaşayan vatandaşlarımızın barınma sorununa el atacağız. Bugüne kadar binlerce vatandaşımızla görüştük. Herkesin ortak bir kanısı ve sorunu var. İşsizlik.
Biz bunu Belediyenin iş alımlarında da gördük. Dolayısıyla kuracağımız istihdam ofisimizde Gelibolu’da yaşayan vatandaşlarımızın işsizlik sorununu somut verilerle tespit ederek işsizlik sorununun çözümü konusunda çalışmalar gerçekleştireceğiz.
Bu yola çıkmaya karar verdikten sonra kendimizi bu işe adadık. Arkamızda büyük bir destek, Sizlerin teveccühünü gördük. Sorunları, kaynakları doğru ve verimli kullanarak çözebileceğimize inandık. Gelibolu Belediyesinin her sorunu çözebilecek kaynağı, gücü var. Bundan şüpheniz olmasın.
Gelibolu’nun gelirlerini artıracağız, üreterek daha çok yapım işi gerçekleştireceğiz. Gelibolu Belediye bütçesi şeffaf olacak ve denetim altında olacak. Biz aldığımız sorumluluğun farkındayız.
Gelibolu da değişime inanan, cesur ve yürekli insanlar, sizler bizim için gurur kaynağısınız. Gelibolu’nun istediği değişimi birlikte gerçekleştireceğiz.
Biz Gelibolu için seçenek olduk. Cesaretimizi ortaya koyduk. Çok çalıştık. Güçlendik. Sizlerin, halkımızın desteğiyle 31 Martta kazanacağız.
31 Martta söz sizde; sizin iradenizle 1 Nisan’dan itibaren Gelibolu’da kadınlar söz sahibi olacak, gençler söz sahibi olacak. Gelibolu halkı söz sahibi olacak.
Sizlere soruyorum. Güzel şehrimiz Gelibolu için güneşli, iyi günlere hazır mısınız ?
Memleket sevdasına yürek gerek, yürek; Biz de hazırız. Güzel şehrimiz Gelibolu için hazırız.
Bugün bizimle birlikte olduğunuz için, bize güç kattığınız için Sağ olun var olun. Yolumuz açık olsun, başaracağız, başaracağız, birlikte başaracağız” dedi.
İyi Parti Belediye Başkan Adayı Koray Akkuş’un bir sonraki mitingi 27 Mart Çarşamba günü (yarın) Gazi Süleyman Paşa Mahallesi’nde olacak.
Haber: Cevriye ŞAHİN

Gelibolununsesi.com BHA üyesidir

Köşe Yazarları

İlginizi çekebilecek haberler

Gelibolu

Çanakkale’nin Eceabat  ilçesi yakınlarında meydana gelen tek taraflı trafik kazasında bir kişi hayatını kaybederken, 1 kişide ağır şekilde yaralandı. Edinilen bilgiye göre, bugün öğle...

Gelibolu

Gelibolu Motosiklet Derneği (GELMOD) sosyal medyadaki hesaplarından  yaptığı paylaşımda yapılacak olan “Gelibolu İçin Sür” Motosiklet festivalinin iptal edildiğini şu açıklamaları ile duyurdu; “Hava şartları...

Gelibolu

ÇANAKKALE’nin Gelibolu ilçesinde babasıyla birlikte yaşayan Oğuz Tutar(17), dün gece sosyal medya hesabından yayınladığı veda mesajından sonra av tüfeği ile canına kıydı Edinilen bilgiye...

Gelibolu

İstanbul istikametinden gelen Mustafa Öztürk idaresindeki 34 GKB 577 plakalı otomobil, Malkara- Çanakkale Otoyolu’nda gişelerden ayrılıp Gelibolu yönüne devam ederken kontrolden çıktı. Kavakköy beldesi mevkisinde yolun ikiye...