Bizimle iletişime geçin

Hi, what are you looking for?

Gelibolu

Soyuak, “Size Söz Veriyorum, Gurur Duyacağınız Başkan Olacağım’

AK Parti Gelibolu Belediye Başkan Adayı Ali Kamil Soyuak, yerel seçimler öncesi üçüncü mitingini Alaeddin Mahallesi’nde gerçekleştirdi.
Belediye Başkan Adayı Ali Kamil Soyuak’ın Alaeddin Mahallesi’ndeki mitingi Belediye ve İl Genel Meclis Üyelerinin tanıtımı ile başladı. AK Parti İlçe Başkanı Cahit Bilge, mitingte bir konuşma gerçekleştirerek; “Bu akşam Gelibolu’nun en eski mahallelerinden Alaeddin Mahallesi’nde ve memleketimizin tarih kokan karamanlar sokaklarında olmak bizler için ayrı bir heyecan. Bu sokağı boylu boyunca dolduran sizler gibi bizlerin de heyecanı ve coşkusu had  safhada. Bu heyecanı ve coşkuyu 31 Mart günü sandıktaki zaferimizle taçlandırmaya 5 gün gibi bir süre kaldı” dedi.
AK Parti İlçe Başkanı Cahit Bilge’nin konuşmasının ardından sahneye Belediye Başkan Adayı Ali Kamil Soyuak çıktı. Belediye Başkan Adayı Soyuak, konuşmasında; “Hergün artarak kalabalıkları güçlendirerek Gelibolu’nun geleceğine, umuda bir adım yaklaşmak güzel, hoşgeldiniz. Bu kenti beraber güzelleştireceğiz. Bu kentin çocuklarının yüzlerini güldüreceğiz. Bu kentte yaşlılarımızın hayatlarını değiştireceğiz. Bu kentte sizlerle beraber aş, iş, ekmek olacağız, hep birlikte gelecek olacağız. Gelibolu’muzun bütün sorunlarına vakıfız. Biz bugün gelecek adına planladıklarımızı, ne yapmak istediklerimizi anlatmak istiyoruz.
Galli Kart dediğimiz projemizi devreye sokuyoruz. Bu projemiz  vatandaşlarımızın erzak yardımlarını, çocuklarının okul ihtiyaçlarının desteklenmesi için kullanacağız. Biz Galli Kart projemizi başlattık, Belediye Başkanımız bir  gün sonra Halk Kart dedi. Halk Kart dedi ama ne yazık ki ortada yok, yalnızca söyledi. Daha önce söyledikleri gibi. Yani “Halk Kart için 21 Mart ile 5 Nisan arasında müracaat edin, 15 Nisan’da kullandıracağım” dedi. İyi de Sayın Başkan, 31 Mart’ta seçim var, yine bu seçim vaadine döndü. Hani yardım edecektiniz? Hani bir şeyler değişecekti? Eğer değişmesini düşünüyorsanız, ben bunu söyledim. Halk Kart  yapacaksanız, 21 Mart’a kadar başvuruyu alın. 31 Mart’a kadar vatandaşlarımıza kullandıralım. Bunun seçim kampanyası olduğunu biliyoruz ama vatandaşlarımız yararlanacaksa biz buna razıyız dedik.
Yakınımızda Şehitliğimiz var. Biz belediye olarak çevremiz il ve ilçeleri kapsayan, oradaki kültür hazineleri ile tanışmayı sağlayan kültür gezileri yapacağız. Bizim sardalya festivalimiz vardı. Sardalya bu kadar meşhurken neden sardalya festivalimiz yok oldu gitti? Size söz veriyorum bu yaz sardalya festivalinde çok eğleneceğiz. Biz panayırlarımızı çok özledik. Eski panayırlarımızı geri getireceğiz.
Bir düğün salonu projemiz var ama bunun gerçekleşmesi teknik nedenler ve inşaat sürecinden dolayı nereden baksanız 2 yıl sürecek. Size söz veriyorum, her mahallemize birer kır düğün salonu yapacağız. Açık düğün salonlarını bu yaz hizmete sunacağız. Sosyal olarak desteklememiz gereken gençlerimizin düğün masraflarını biz yapacağız. İki Sağlık Kabini ile anlaştık. Artık evde sağlık hizmetini ücretsiz olarak gidereceğiz. Hastanemiz 4 bin metrekarelik bir hastane. Sağlık Bakanlığı, 1 ay öncesinde 20 bin metre karelik bir hastaneyi onayladı. Artık, Askeri Hastanenin olduğu yere 135 yataklı ve 13 yoğun bakımı olan donanımlı, güçlü bir hastaneye kavuşacağız. Bunun yapımını da sizden aldığımız destek ile hızlandıracağız.
Evreşe’de her eve internet sınırsız. Gelibolu’da interneti her eve sınırsız ve ücretsiz yapacağız. Yaşlılarımıza bakım evleri yapıyoruz. Aynı kreşler gibi. Stadyumumuzu 26 Kasım Caddesi üzerinde 9 bin kişilik yeni bir stadyum yapacağız. Mehmetçik stadını antrenman stadı olarak kullanacağız.
Yeni yapılan iskelemizin hemen yanında balıkçı barınağı yapıyoruz. 180 kayıklık, yaklaşık olarak bin 500 metrekarelik, işletmesininin ve 4 ticari alanın olduğu bir balıkçı barınağı yapacağız. Karaman bölgesi özellikle eski bir mahalle, tarihi eserlerin olduğu bir alan. Bu alanı kentsel dönüşüme sokacağız. Hep beraber Karamanlar bölgesini yeniden ayağa kaldıracağız. Hemen dibimizdeki hamamı restore edeceğiz.
Doğalgaz maalesef mahallemize daha gelmedi. Doğalgazı bir an önce mahallemize getireceğiz. Altı ayda Gelibolu’da bütün doğalgaz sorununu çözüp, bütün yollarını yapmaya söz veriyoruz. En unutulmuş mahalle Alaeddin Mahallesi. Yollarına bakın, yağmur olunca evlere giren suya bakın. Bu mahalleye en son ne zaman bir belediye sorumlusu girdi.
Bu mahalleye borcum var, bu mahallenin çocuğuyum. Bu mahallenin bu kadar  geri kalmış olmasına  gönlüm razı gelmez. Hadi beraber bu mahalleyi ayağa kaldıralım. Üç köprüler deresinin ilk önce ıslahını, temizliğini ve ilaçlamasını yapmamız lazım. Gerekli ilgi şimdiye kadar gösterilmemiş, bundan sonra biz göstereceğiz.
Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 1923’te Milli Mücadeleden sonra 1938’e kadar 15 yılda koskoca bir ülke inşa etti. Sayın Mustafa Bey, 15 yıldır siz ne yazık ki bu memleketi çukura, çamura mahkum ettiniz. Bir de 15 yıldan sonra 5 yıl daha istiyorsunuz. Hani Atatürkçülüğünüz nerede? Önemli olan Atatürkçülük demek değil, sözleri yapabilmektir. Atatürkçülük; bu memleketin geleceğini düşünebilmektir, gözü yaşlı çocuğun yaşını silebilmektir, memleketi Avrupa’nın en güzel şehri yapabilmektir.
Sayın Başkan, koca koca afişlere yazmışsınız ve diyorsunuz ki; “Gelibolu’yu çok seviyoruz” Sayın Başkanım, eğer bizi böyle seviyorsanız, ne olur bizi sevmeyin. Elinizde yalnızca 15 yıldır anlattığınız altyapı vardı, anlattığınız altyapı bu altyapı mı? 15 yıldır anlattığınız altyapı evlerin su bastığı, yolların sudan geçilmediği, Hamzakoy’un kanalizasyonunun taştığı altyapı bu mu?
Artık bize bırakın Sayın Başkanım. Bu memleketin, bu kentin geleceğini artık gençlere bırakın. Bu kentin geleceğini ilime, bilime, teknolojiye bırakın.
Şimdi biraz asfaltları konuşalım. Sayın Başkan bu videolar bugün çekildi. Biraz yağmur yağdı, ortalık göle döndü. Artık kayıkla gezilecek caddelerin içinde neredeyse boğuluyorduk. Az önce kırık asfaltları gördük ya, hani geçen konuşmasında “Paracıklarımıza yazık, paracıklarımıza” diyor ya, o asfalt 3 ay önce atıldı Sayın Başkanım. Paracıklarımıza yazık. Siz mimarsınız, teknik insansınız. Ben doktorum, sonradan belediyeciliği öğrenmiş olabilirim. Belki sizin kadar iyi bir teknik adam olmamış da olabilirim ama ben asfaltın ne zaman ve nasıl atılacağını anlatayım. Mezarlık yoluna attığınız asfaltı gözümle görmesem inanmazdım. Asfaltı çamura attınız. Paracıklarımıza yazık. Gölcük Caddesi’nden bahsediyorsunuz ya, insanlar 1,5 yıl bekledi. İnsanlar sizin kapınıza geldi, asfaltı atın diye. Siz, bekleyeceksiniz dediniz. 1,5 yıl beklerken yağmur giderleri hiç aklınıza gelmedi mi? Son yağmurda Gölcük Caddesi göl oldu.
Altyapı dediniz sınıfta kaldınız, asfalt dediniz sınıfta kaldınız. Sinema, konferans salonu, otopark, kapalı pazaryeri yok. Yapacağım dediniz yapmadınız. Şimdi aynı projelerle devam edeceğim diyorsunuz. Olmaz, bu sefer olmaz. 15 yılın başarısızlığından sonra bir 5 yıl daha olmaz Sayın Başkan. Artık değişim zamanı, artık yenilenme, gençlerle bir olma zamanı.
Sizlerin gurur duyacağı bir kenti inşa etmeye söz veriyorum. Benimle gurur duyacağınız bir Belediye Başkanı olacağıma söz veriyorum. Bu yollarda benimle beraber yürümeye var mısınız?” dedi.

Gelibolununsesi.com BHA üyesidir

Köşe Yazarları

İlginizi çekebilecek haberler

Gelibolu

Çanakkale’nin Eceabat  ilçesi yakınlarında meydana gelen tek taraflı trafik kazasında bir kişi hayatını kaybederken, 1 kişide ağır şekilde yaralandı. Edinilen bilgiye göre, bugün öğle...

Gelibolu

Gelibolu Motosiklet Derneği (GELMOD) sosyal medyadaki hesaplarından  yaptığı paylaşımda yapılacak olan “Gelibolu İçin Sür” Motosiklet festivalinin iptal edildiğini şu açıklamaları ile duyurdu; “Hava şartları...

Gelibolu

ÇANAKKALE’nin Gelibolu ilçesinde babasıyla birlikte yaşayan Oğuz Tutar(17), dün gece sosyal medya hesabından yayınladığı veda mesajından sonra av tüfeği ile canına kıydı Edinilen bilgiye...

Gelibolu

İstanbul istikametinden gelen Mustafa Öztürk idaresindeki 34 GKB 577 plakalı otomobil, Malkara- Çanakkale Otoyolu’nda gişelerden ayrılıp Gelibolu yönüne devam ederken kontrolden çıktı. Kavakköy beldesi mevkisinde yolun ikiye...